Новини на БФБЛ

Могат ли биотехнологиите да генерират 10% от БВП на България?

07 септември 2018
Могат ли биотехнологиите да генерират 10% от БВП на България?

Първото по рода си в България АТЕЛИЕ ПО БИОТЕХНОЛОГИИ (BIOTECH ATELIER) ще се проведе на 25 септември 2018 г. в иновационния форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк.

Целта на инициативата е да събере на едно място водещи български и международни експерти в областта на value-based healthcare, интелектуална собственост, данни от медицинската практика (real-world data/RWD и real-world evidence/RWE), оценка на здравните технологии (HTA), предприемачество в областта на биотехнологиите, бизнес лидерство и много други.

Сред основните идеи на събитието е даването на силен тласък на българската биотехнологична екосистема, която притежава необходимия потенциал да расте и да се развива в нужната посока. В допълнение събитието цели да подкрепи иновациите, креативността, предприемаческия дух и уменията на младите български специалисти, заети в сферата на биотехнологиите, като са предвидени и сесии, свързани с възможностите за финансиране на проекти и идеи в тази насока. Също така, важно е да се докаже, че ярките идеи и умове имат място в биотехнологичната екосистема и биха могли да се реализират на практика не само под формата на успешен бизнес, но и в полза на цялото общество.

Програмата е разделена на четири големи сутрешни ателиета, фокусирани върху иновативните лекарствени продукти и стратегиите за достъп до пазара; value-based healthcare; бъдещето на биотехнологиите и интелектуалната собственос; както и шест по-малки следобедни панела, които ще се опитат да дадат отговор на въпроса възможно ли е биотехнологиите да генерират 10% от БВП на България?

Организатори на събитието са Прескрипция, Българската асоциация за персонализирана медицина (БАПЕМЕД) и Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Ателието получи подкрепата и на British Council, Българската асоциация по клинични проучвания (БАКП) и Медицинския университет – Пловдив.

Спонсори на инициативата са: Pfizer, Novartis, Amgen, Astellas и PharmaLex.

Броят на лекторите се увеличава постоянно, като сред тях са: Боги Елиасен (асоцииран член на Копенхагенския институт по футуристични науки, Дания)‚ д-р Пиер Мьолиен (изпълнителен директор на Инициативата за иновативни лекарства – IMI), д-р Едуард Ейбрахамс (президент на Коалиция за персонализирана медицина, САЩ), проф. д-р Аннемике Дж. М. Рообек (ръководител „Стратегическо развитие“, Nyenrode Business Universiteit, Холандия), д-р Стоян Радков (директор и основател на Priority IP Ltd., Великобритания), д-р Даниел Гранфелдт (старши мениджър „Здравно-икономически изследвания“, Nordic Health Economics AB, Швеция), проф. Майкъл Росбах (VP Global Pharma Partnering of Vela diagnostics – Singapore/ Germany/ USA) и много други…

Ако решите да се включите в Ателието, организаторите предлагат поименен Сертификат за участие. Може да заявите издаването на сертификата в края на регистрационната форма тук.

За регистрация, моля, посетете сайта на събитието: https://biotech-atelier.com/. За ученици и студенти организаторите предлагат билети със 75% намаление от стандартните пропуски с цел приобщаване на повече млади хора към екосистемата на биотехнологиите.

Още новини от БФБЛ

Форум „КСО: устойчиво развитие за българския бизнес“ на 11 април

14 март 2019

БФБЛ връчи своите престижни Награди за отговорен бизнес 2018

27 февруари 2019

Кой спечели Наградите за отговорен бизнес 2018

26 февруари 2019
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

Мениджъри от Кока-Кола развиват умения на ученици

bg/20 март 2019

Старт на BAPRA Bright Awards 2019

bg/18 март 2019

България се обединява в „България дарява“ от 22 до 31 март

bg/15 март 2019
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2019 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: