Новини на БФБЛ

Могат ли биотехнологиите да генерират 10% от БВП на България?

07 септември 2018
Могат ли биотехнологиите да генерират 10% от БВП на България?

Първото по рода си в България АТЕЛИЕ ПО БИОТЕХНОЛОГИИ (BIOTECH ATELIER) ще се проведе на 25 септември 2018 г. в иновационния форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк.

Целта на инициативата е да събере на едно място водещи български и международни експерти в областта на value-based healthcare, интелектуална собственост, данни от медицинската практика (real-world data/RWD и real-world evidence/RWE), оценка на здравните технологии (HTA), предприемачество в областта на биотехнологиите, бизнес лидерство и много други.

Сред основните идеи на събитието е даването на силен тласък на българската биотехнологична екосистема, която притежава необходимия потенциал да расте и да се развива в нужната посока. В допълнение събитието цели да подкрепи иновациите, креативността, предприемаческия дух и уменията на младите български специалисти, заети в сферата на биотехнологиите, като са предвидени и сесии, свързани с възможностите за финансиране на проекти и идеи в тази насока. Също така, важно е да се докаже, че ярките идеи и умове имат място в биотехнологичната екосистема и биха могли да се реализират на практика не само под формата на успешен бизнес, но и в полза на цялото общество.

Програмата е разделена на четири големи сутрешни ателиета, фокусирани върху иновативните лекарствени продукти и стратегиите за достъп до пазара; value-based healthcare; бъдещето на биотехнологиите и интелектуалната собственос; както и шест по-малки следобедни панела, които ще се опитат да дадат отговор на въпроса възможно ли е биотехнологиите да генерират 10% от БВП на България?

Организатори на събитието са Прескрипция, Българската асоциация за персонализирана медицина (БАПЕМЕД) и Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Ателието получи подкрепата и на British Council, Българската асоциация по клинични проучвания (БАКП) и Медицинския университет – Пловдив.

Спонсори на инициативата са: Pfizer, Novartis, Amgen, Astellas и PharmaLex.

Броят на лекторите се увеличава постоянно, като сред тях са: Боги Елиасен (асоцииран член на Копенхагенския институт по футуристични науки, Дания)‚ д-р Пиер Мьолиен (изпълнителен директор на Инициативата за иновативни лекарства – IMI), д-р Едуард Ейбрахамс (президент на Коалиция за персонализирана медицина, САЩ), проф. д-р Аннемике Дж. М. Рообек (ръководител „Стратегическо развитие“, Nyenrode Business Universiteit, Холандия), д-р Стоян Радков (директор и основател на Priority IP Ltd., Великобритания), д-р Даниел Гранфелдт (старши мениджър „Здравно-икономически изследвания“, Nordic Health Economics AB, Швеция), проф. Майкъл Росбах (VP Global Pharma Partnering of Vela diagnostics – Singapore/ Germany/ USA) и много други…

Ако решите да се включите в Ателието, организаторите предлагат поименен Сертификат за участие. Може да заявите издаването на сертификата в края на регистрационната форма тук.

За регистрация, моля, посетете сайта на събитието: https://biotech-atelier.com/. За ученици и студенти организаторите предлагат билети със 75% намаление от стандартните пропуски с цел приобщаване на повече млади хора към екосистемата на биотехнологиите.

Още новини от БФБЛ

Каузата за по-качествено образование обедини вдъхновяващи личности и бизнес лидери

17 октомври 2018

Спектакълът на Васил Петров СИНАТРА:ВЕГАС на 12 ноември

11 октомври 2018

Удължен срок за кандидатстване в конкурса „Най-голям корпоративен дарител” 2018 г.

10 октомври 2018
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

Започна четвъртото издание на VIVACOM Регионален грант

bg/18 октомври 2018

Лидл България ще финансира нови 20 проекта в рамките на „Ти и Lidl за по-добър живот“

bg/03 октомври 2018

Цирк „Балкански“ и трио HYPNOTIC по време на Годишния благотворителен бал на фондация „Сийдър“

bg/02 октомври 2018
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2018 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: