Новини на БФБЛ

Могат ли биотехнологиите да генерират 10% от БВП на България?

07 септември 2018
Могат ли биотехнологиите да генерират 10% от БВП на България?

Първото по рода си в България АТЕЛИЕ ПО БИОТЕХНОЛОГИИ (BIOTECH ATELIER) ще се проведе на 25 септември 2018 г. в иновационния форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк.

Целта на инициативата е да събере на едно място водещи български и международни експерти в областта на value-based healthcare, интелектуална собственост, данни от медицинската практика (real-world data/RWD и real-world evidence/RWE), оценка на здравните технологии (HTA), предприемачество в областта на биотехнологиите, бизнес лидерство и много други.

Сред основните идеи на събитието е даването на силен тласък на българската биотехнологична екосистема, която притежава необходимия потенциал да расте и да се развива в нужната посока. В допълнение събитието цели да подкрепи иновациите, креативността, предприемаческия дух и уменията на младите български специалисти, заети в сферата на биотехнологиите, като са предвидени и сесии, свързани с възможностите за финансиране на проекти и идеи в тази насока. Също така, важно е да се докаже, че ярките идеи и умове имат място в биотехнологичната екосистема и биха могли да се реализират на практика не само под формата на успешен бизнес, но и в полза на цялото общество.

Програмата е разделена на четири големи сутрешни ателиета, фокусирани върху иновативните лекарствени продукти и стратегиите за достъп до пазара; value-based healthcare; бъдещето на биотехнологиите и интелектуалната собственос; както и шест по-малки следобедни панела, които ще се опитат да дадат отговор на въпроса възможно ли е биотехнологиите да генерират 10% от БВП на България?

Организатори на събитието са Прескрипция, Българската асоциация за персонализирана медицина (БАПЕМЕД) и Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Ателието получи подкрепата и на British Council, Българската асоциация по клинични проучвания (БАКП) и Медицинския университет – Пловдив.

Спонсори на инициативата са: Pfizer, Novartis, Amgen, Astellas и PharmaLex.

Броят на лекторите се увеличава постоянно, като сред тях са: Боги Елиасен (асоцииран член на Копенхагенския институт по футуристични науки, Дания)‚ д-р Пиер Мьолиен (изпълнителен директор на Инициативата за иновативни лекарства – IMI), д-р Едуард Ейбрахамс (президент на Коалиция за персонализирана медицина, САЩ), проф. д-р Аннемике Дж. М. Рообек (ръководител „Стратегическо развитие“, Nyenrode Business Universiteit, Холандия), д-р Стоян Радков (директор и основател на Priority IP Ltd., Великобритания), д-р Даниел Гранфелдт (старши мениджър „Здравно-икономически изследвания“, Nordic Health Economics AB, Швеция), проф. Майкъл Росбах (VP Global Pharma Partnering of Vela diagnostics – Singapore/ Germany/ USA) и много други…

Ако решите да се включите в Ателието, организаторите предлагат поименен Сертификат за участие. Може да заявите издаването на сертификата в края на регистрационната форма тук.

За регистрация, моля, посетете сайта на събитието: https://biotech-atelier.com/. За ученици и студенти организаторите предлагат билети със 75% намаление от стандартните пропуски с цел приобщаване на повече млади хора към екосистемата на биотехнологиите.

Още новини от БФБЛ

Конкурс за лого на Diverse.bg

10 декември 2018

БФБЛ представи новите лидери в своята общност

05 декември 2018

Пет причини да кандидатствате в Наградите за отговорен бизнес 2018

28 ноември 2018
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

Над 2500 деца от 15 града обучени по онлайн безопасност през 2018 г.

bg/18 декември 2018

Cordeel Bulgaria с награда от конкурса Primus Inter Pares

bg/11 декември 2018

Хилтън София подариха коледно тържество на децата и младежите на фондация Сийдър в Кюстендил

bg/10 декември 2018
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2018 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: