Новини на БФБЛ

Левон Хампарцумян e новият заместник-председател на Българския форум на бизнес лидерите

29 май 2018
Левон Хампарцумян e новият заместник-председател на  Българския форум на бизнес лидерите

Общото събрание преизбра Максим Бехар, Зоя Паунова и Боряна Манолова за членове на УС

Левон Хампарцумян, член на Управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) и главен изпълнителен директор на „УниКредит Булбанк”, бе избран единодушно за заместник-председател на организацията на годишното Общо събрание на организацията на 28 май 2018 г. Мандатите на дългогодишните членове на Борда Максим Бехар, управител на „М3 Комюникейшънс Груп“, и Зоя Паунова, главен изпълнителен директор на „Астра Зенека България“, бяха подновени. Събранието подкрепи и кандидатурата на Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на „Сименс България“, за втори тригодишен мандат.

„Българският форум на бизнес лидерите е организацията, която обединява над 100 водещи компании и целенасочено работи за утвърждаването на етичните стандарти и корпоративната отговорност като основа на всяка успешна бизнес стратегия. Вярвам, че всички ние приемаме присърце каузата на Форума да направим България страната, за която мечтаем, страната, в която искаме да инвестираме, да работим почтено и да останем да живеем заедно с децата си. БФБЛ е от движещите сили на тази трансформация вече 20 години“, заяви Ираван Хира, председател на Форума и генерален директор на „Хюлет Пакард Ентерпрайз”, който откри заседанието в гранд хотел „София“.

Делегати от 40 компании-членове на БФБЛ – общността на отговорния бизнес, взеха участие в срещата, а официален гост бе Анелия Тодорова, заместник-ръководител на отдела за международна търговия в Британското посолство. Изпълнителният директор на Форума Георги Руйчев направи преглед на дейността на организацията за изминалата година, която включва над 10 стойностни събития, ангажирали както бизнеса, така и публичния сектор и граждански организации. Контрольорът на Форума Гилбърт Маккоул също представи лично своя доклад. Общото събрание одобри и финансовите отчети за 2017-а, след което се проведе гласуването за заместник-председател и трима членове на УС.

Левон Хампарцумян бе избран за заместник-председател на БФБЛ – пост, който в продължение на два последователни мандата се заемаше от Зоя Паунова. Общото събрание гласува за нейната кандидатура за член на УС и тя ще продължи дългогодишната си работа в ръководството на организацията. Максим Бехар, който и досега беше в управлението на Форума, а в предишни години бе негов председател, също бе преизбран. Делегатите подкрепиха и втория мандат на Боряна Манолова.

Бордът на организацията се ангажира да насърчава и популяризира добрите практики на компаниите, да води конструктивен диалог с всички заинтересовани страни и да отстоява  интересите на своите членове.

Общото събрание завърши с коктейл, на който представителите на компаниите от общността на Форума обмениха контакти и идеи.

Срещата получи и медиен отзвук в издания като Manager News, economy.bgКапитал, novinite.com.

 

Пълен списък с членовете на УС на БФБЛ: Ираван Хира, председател, Левон Хампарцумян, заместник-председател, и членове Боряна Манолова, Весела Илиева, Зоя Паунова, Камелия Славейкова, Карел Крал, Ирина Василевска, Максим Бехар, Мария Шишкова, Мирослав Петров и Петър Велев. Гилбърт Маккоул е контрольор на Форума.

Още новини от БФБЛ

Олимпиадата на бизнес лидерите 2018 е на 30 юни

01 юни 2018

Западните Балкани могат заедно да се възползват от огромния си потенциал

16 май 2018

Дискусия за инвестиционния потенциал на Западните Балкани

14 май 2018
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

Над 65 000 лв. за Плевенската Панорама събра кампанията „Ние обичаме България“ 2018

bg/12 юни 2018

Postbank Business Run 2018 събра над 10 000 лева в подкрепа на три каузи

bg/04 юни 2018

Хиляди спортуват и учат иновативно благодарение на клиентите на Lidl

bg/04 юни 2018
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2018 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: