Новини на БФБЛ

Левон Хампарцумян e новият заместник-председател на Българския форум на бизнес лидерите

29 май 2018
Левон Хампарцумян e новият заместник-председател на  Българския форум на бизнес лидерите

Общото събрание преизбра Максим Бехар, Зоя Паунова и Боряна Манолова за членове на УС

Левон Хампарцумян, член на Управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) и главен изпълнителен директор на „УниКредит Булбанк”, бе избран единодушно за заместник-председател на организацията на годишното Общо събрание на организацията на 28 май 2018 г. Мандатите на дългогодишните членове на Борда Максим Бехар, управител на „М3 Комюникейшънс Груп“, и Зоя Паунова, главен изпълнителен директор на „Астра Зенека България“, бяха подновени. Събранието подкрепи и кандидатурата на Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на „Сименс България“, за втори тригодишен мандат.

„Българският форум на бизнес лидерите е организацията, която обединява над 100 водещи компании и целенасочено работи за утвърждаването на етичните стандарти и корпоративната отговорност като основа на всяка успешна бизнес стратегия. Вярвам, че всички ние приемаме присърце каузата на Форума да направим България страната, за която мечтаем, страната, в която искаме да инвестираме, да работим почтено и да останем да живеем заедно с децата си. БФБЛ е от движещите сили на тази трансформация вече 20 години“, заяви Ираван Хира, председател на Форума и генерален директор на „Хюлет Пакард Ентерпрайз”, който откри заседанието в гранд хотел „София“.

Делегати от 40 компании-членове на БФБЛ – общността на отговорния бизнес, взеха участие в срещата, а официален гост бе Анелия Тодорова, заместник-ръководител на отдела за международна търговия в Британското посолство. Изпълнителният директор на Форума Георги Руйчев направи преглед на дейността на организацията за изминалата година, която включва над 10 стойностни събития, ангажирали както бизнеса, така и публичния сектор и граждански организации. Контрольорът на Форума Гилбърт Маккоул също представи лично своя доклад. Общото събрание одобри и финансовите отчети за 2017-а, след което се проведе гласуването за заместник-председател и трима членове на УС.

Левон Хампарцумян бе избран за заместник-председател на БФБЛ – пост, който в продължение на два последователни мандата се заемаше от Зоя Паунова. Общото събрание гласува за нейната кандидатура за член на УС и тя ще продължи дългогодишната си работа в ръководството на организацията. Максим Бехар, който и досега беше в управлението на Форума, а в предишни години бе негов председател, също бе преизбран. Делегатите подкрепиха и втория мандат на Боряна Манолова.

Бордът на организацията се ангажира да насърчава и популяризира добрите практики на компаниите, да води конструктивен диалог с всички заинтересовани страни и да отстоява  интересите на своите членове.

Общото събрание завърши с коктейл, на който представителите на компаниите от общността на Форума обмениха контакти и идеи.

Срещата получи и медиен отзвук в издания като Manager News, economy.bgКапитал, novinite.com.

 

Пълен списък с членовете на УС на БФБЛ: Ираван Хира, председател, Левон Хампарцумян, заместник-председател, и членове Боряна Манолова, Весела Илиева, Зоя Паунова, Камелия Славейкова, Карел Крал, Ирина Василевска, Максим Бехар, Мария Шишкова, Мирослав Петров и Петър Велев. Гилбърт Маккоул е контрольор на Форума.

Още новини от БФБЛ

Мост може да бъде изграден, ако се строи и от двете страни

13 юни 2019

Конференция „Многообразие и включване на пазара на труда“ на 13 юни

07 юни 2019

Левон Хампарцумян е новият председател на Българския форум на бизнес лидерите

31 май 2019
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

Азиатският фестивал набра 13 380 лв. в подкрепа на фондация „За Нашите Деца“

bg/17 юни 2019

20 kWh подарък от ЧЕЗ

bg/14 юни 2019

БОРИКА АД събра банковия елит по повод 30-годишния си юбилей

bg/13 юни 2019
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2019 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: