Новини на БФБЛ

Дискусия за инвестиционния потенциал на Западните Балкани

14 май 2018
Дискусия за инвестиционния потенциал на Западните Балкани

БФБЛ организира дискусия „Инвестиционен потенциал на Западните Балкани“ на 16 май 2018 г. от 11,00 до 13,00 ч. в НДК, зала 3 (един час по-късно от първоначално обявеното). Съорганизатор е Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

Мащабното събитие е планирано за навечерието на Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители на страните от ЕС и Западните Балкани на 17 май 2018 г. в София – период, който предоставя изключителен шанс да представим по най-добрия начин възможностите за инвестиции и бизнес развитие на целия регион. Конференцията има за цел да насърчи регионалното сътрудничество в икономическата сфера като важна част от европейската интеграция на страните от Западните Балкани и основен двигател на техния напредък и благоденствие.

Сред гост лекторите са премиерът Бойко Борисов, министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова и министърът на икономиката на Македония Крешник Бектеши. Поканени са също вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на икономиката Емил Караниколов, министрите на икономиката на шестте страни от Западните Балкани, многобройни представители на бизнес общността от България и региона, представители на дипломатическия корпус. За подробности, моля, вижте предварителната програма на дискусията.

Срещата ще предостави платформа за диалог между ключовите заинтересовани страни – лидери от бизнеса и публичния сектор на национално, регионално и европейско ниво, по теми като икономическия потенциал на Западните Балкани, бизнес средата, мерките за привличане на чуждестранни инвестиции, добри практики за устойчиво развитие.

БФБЛ благодари за любезната подкрепа на златния спонсор Capital Holding Group, сребърния спонсор UniCredit Bulbank и бронзовите спонсори HPE и Astellas Pharma.

Още новини от БФБЛ

Удължен срок за номинации в Наградите за отговорен бизнес 2018

14 януари 2019

Годишeн благотворителен бал 2019

11 януари 2019

Предимства за участниците в Наградите за отговорен бизнес 2018

04 януари 2019
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

„Тази Коледа чудесата правите Вие 6“ набра 50 000 лева за щастливо детство в семейство

bg/17 януари 2019

Теленор обучи над 2500 деца от 15 града по онлайн безопасност

bg/18 декември 2018

259 проекта кандидатстваха в четвъртото издание на VIVACOM Регионален грант

bg/17 декември 2018
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2019 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: