Новини на БФБЛ

Дискусия за инвестиционния потенциал на Западните Балкани

14 май 2018
Дискусия за инвестиционния потенциал на Западните Балкани

БФБЛ организира дискусия „Инвестиционен потенциал на Западните Балкани“ на 16 май 2018 г. от 11,00 до 13,00 ч. в НДК, зала 3 (един час по-късно от първоначално обявеното). Съорганизатор е Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

Мащабното събитие е планирано за навечерието на Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители на страните от ЕС и Западните Балкани на 17 май 2018 г. в София – период, който предоставя изключителен шанс да представим по най-добрия начин възможностите за инвестиции и бизнес развитие на целия регион. Конференцията има за цел да насърчи регионалното сътрудничество в икономическата сфера като важна част от европейската интеграция на страните от Западните Балкани и основен двигател на техния напредък и благоденствие.

Сред гост лекторите са премиерът Бойко Борисов, министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова и министърът на икономиката на Македония Крешник Бектеши. Поканени са също вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на икономиката Емил Караниколов, министрите на икономиката на шестте страни от Западните Балкани, многобройни представители на бизнес общността от България и региона, представители на дипломатическия корпус. За подробности, моля, вижте предварителната програма на дискусията.

Срещата ще предостави платформа за диалог между ключовите заинтересовани страни – лидери от бизнеса и публичния сектор на национално, регионално и европейско ниво, по теми като икономическия потенциал на Западните Балкани, бизнес средата, мерките за привличане на чуждестранни инвестиции, добри практики за устойчиво развитие.

БФБЛ благодари за любезната подкрепа на златния спонсор Capital Holding Group, сребърния спонсор UniCredit Bulbank и бронзовите спонсори HPE и Astellas Pharma.

Още новини от БФБЛ

Западните Балкани могат заедно да се възползват от огромния си потенциал

16 май 2018

Обявиха победителите в BAPRA Bright Awards 2018

11 май 2018

Ученическа академия „Корпоративна социална отговорност”

28 април 2018
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

M3 Communications Group, Inc. е PR агенция на годината за 2018

bg/11 май 2018

160 студенти от ТУ-София започват практическо обучение в Мтел

bg/04 май 2018

Традиционният благотворителен пъб куиз на Сийдър е на 10 май

bg/02 май 2018
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2018 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: