Новини на БФБЛ

Трета годишна среща на БФБЛ с посланиците

16 април 2018
Трета годишна среща на БФБЛ с посланиците

Образованието и човешкият капитал са в основата на конкурентната икономика

Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) проведе по-рано днес традиционната си годишна среща с посланиците. Ексклузивното събитие, което събира бизнес общността, дипломатическия корпус и висши представители на изпълнителната власт, тази година се състоя под егидата на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, а дипломатически партньор бе посолството на Израел в София.

Третото издание на инициативата бе под мотото „Хората и просперитът на България” и в него участваха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, израелската посланичка Н.Пр. Ирит Лилиан и Владимир Пенков, старши партньор в адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“, генерален спонсор на събитието. Висши мениджъри на над 30 компании, представители на неправителствения сектор, както и дипломати от над 20 страни бяха гости на престижното събитие.

„За нас в БФБЛ обмяната на международен опит по важни и актуални теми е изключително ценна, тъй като откроява модели за устойчиво и дългосрочно икономическо развитие и дава своя принос към политиките, които ще доведат до положителна промяна на средата за работа и живот у нас“, обърна се към гостите председателят на Форума Ираван Хира.

В дискусията, модерирано от Максим Бехар, член на УС на БФБЛ, активно участие взеха топ мениджъри на водещи компании-членове на БФБЛ, които поставиха своите въпроси към представителите на институциите и очертаха част от предизвикателствата, които все още стоят пред страната ни – подобряване на бизнес средата, намаляване на административната тежест върху бизнеса, въвеждането на електронно правителство, дигитализацията на производствените процеси, недостига на работна сила и как да се преодолее той, независима съдебна система. Поставен бе и акцент върху системата на образованието и подготовката на младите хора за пазара на труда – два основни фактора за конкурентността на икономиката в средносрочен и дългосрочен план. В дискусията се включиха и посланици и висши дипломати на над 20 страни от Европа, Азия и Америка, които посочиха добри примери за успешни бизнес партньорства.

БФБЛ организира събитието за трета поредна година с идеята да предостави пространство за диалог между отговорните компании, ресорните представители на институциите и посланиците на нашите най-големи настоящи и потенциални бъдещи икономически партньори за политиките, които ще осигурят напредък и благоденствие на следващото поколение.

Гостите имаха възможност да обменят контакти и идеи и след края на дискусията.

Събитието предизвика и медиен интерес: БТА, Мениджър, Твоят бизнес.

БФБЛ сърдечно благодари за подкрепата на генералния спонсор на събитието адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“, както и на спонсорите Japan Tobacco International Bulgaria, „Актавис“ и Unique Estates.

Още новини от БФБЛ

Юбилейното 10-то издание на конференцията „Образование и бизнес“ ще разкаже истории от бъдещето

16 април 2019

Корпоративна социална отговорност: устойчиво развитие за българския бизнес

12 април 2019

Рекорден брой кандидатури за BAPRA Bright Awards 2019

10 април 2019
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

Доклад „Дарителството в България 2019“ на фондация BCause

bg/18 април 2019

По-амбициозни цели и планове обяви Нестле България в сферата на КСО

bg/11 април 2019

Над 400 участници вече се регистрираха за Postbank Business Run 2019

bg/09 април 2019
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2019 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: