Новини на БФБЛ

10-ият Годишен благотворителен бал на БФБЛ подкрепи четири стойностни каузи

30 януари 2018
10-ият Годишен благотворителен бал на БФБЛ подкрепи четири стойностни каузи

Общността на отговорния бизнес набра средства за различни, но еднакво важни инициативи

По традиция Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) стартира своя календар със събития със своя Годишен благотворителен бал, който събира общността на отговорните компании в подкрепа на социални каузи. Десетото издание на гала вечерта, което се проведе на 29 януари 2018 г. в София Хотел Балкан, привлече над 90 изявени представители на бизнес средите, които участваха в благотворителен търг и томбола с предмети, предоставени безвъзмездно от компании-членове и съмишленици на Форума. Набраните по време на вечерта  44 000 лева ще бъдат разпределени поравно между четири стойностни инициативи – превенция на рака на гърдата, стипендии за отличници в приемни семейства, грижа за деца с увреждания и занимания с тенис сред младежите.

Официален гост на събитието бе Росен Плевнелиев, президент на Р България 2012-2017. „В днешния свят на много и различни предизвикателства представителите на бизнеса са тези, които водят – вие създавате работни места, по честен начин се конкурирате помежду си, работите за правила и институции, помагате и давате хоризонт на стотици хора“, каза в обръщението си той.

„Вече 10 години заедно подаваме ръка на проекти от огромно значение за цялото общество, водени от визията си да направим България добро място за работа и живот“, подчерта Зоя Паунова, заместник-председател на БФБЛ. Тя припомни историята на Годишния благотворителен бал на организацията, като подчерта, че за девет години събитието осигури  близо 250 000 лева за значими инициативи, сред които инвитро процедури за семейства в неравностойно положение, безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата, предотвратяване на изоставянето на деца, съвременна терапия за деца с аутизъм.

Тази година набраните средства ще подпомогнат четири различни, но еднакво стойностни каузи – мащабна скрининг програма за ранна профилактика на рака на гърдата, осъществявана от Столична община и десет софийски болници, на която БФБЛ е партньор от 2015 г.; стипендии „Продължи“ за отличници в приемни семейства съвместно с фондация BCause; професионална рехабилитация за деца и младежи с увреждания в партньорство с фондация „Сийдър“; и „Здравна тенис академия“ за деца и родители в сътрудничество с Българската федерация по тенис.

Каузите бяха представени съответно от Зоя Паунова, която е и управител на Астра Зенека България, Яна Рупева, директор „Дарителски услуги“ във фондация BCause, Катерина Генова, генерален секретар на Българската федерация по тенис, и Александрина Димитрова, изпълнителен директор на фондация „Сийдър“. Тя даде думата и на другите специални гости на вечерта - деца и младежи от една от къщите от семеен тип на фондацията в Казанлък, които изпълниха кратка фолклорна програма.

Сред акцентите в благотворителния аукцион и томбола, водени и тази година от популярния актьор и тв водещ Александър Кадиев, бяха десетки произведения на изкуството, включително работи на Владимир Димитров – Майстора, Васил Стоилов, Светлин Русев и Хубен Черкелов; тениска на Григор Димитров, диригентската палка на Максим Ешкенази и други колекционерски предмети; ваучери за забавления и преживявания; оригинални подаръци, предоставени от чуждестранни посланици в София.

БФБЛ сърдечно благодари на дарителите на 10-ия Годишен благотворителен бал 2018: адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“, адвокатско дружество „Станков, Тодоров, Хинков & Спасов”, „Аларик Секюритис“, Българска федерация по тенис, Галерия „Лоранъ“, Гранд Хотел София, Григор Димитров, „Делойт България“, Десислава Обрешкова, Н.Пр.Ема Хопкинс, посланик на Великобритания, Н.Пр. Ирит Лилиан, посланик на Израел, „Крестън Булмар“, Максим Бехар, Н.Пр.Наргиз Гурбанова, посланик на Азербайджан, Нестле, Н.Пр.Пайви Блинникка, посланик на Финландия, РИУ Правец Ризорт, Н.Пр. Ставрос Августидес, посланик на Кипър в София, Н.Пр.Сьорен Якобсен, посланик на Дания, Съюз на народните читалища, Н.Пр.Текла Харонгозо, посланик на Унгария, „Уникредит Булбанк“, Фитнеси Pulse, Н.Пр.Хавиер Перес-Грифо, посланик на Испания, Хотел „Хилтън“, „Шел България“, AIMS Human Capital & Dale Carnegie Training Centre, AVON, Need Us, Platinum Health Club, Upnetix, VIVACOM.

Още новини от БФБЛ

Честната игра и отборният дух победиха в 16-ата Олимпиада на бизнес лидерите

01 юли 2019

Нашите шампиони

29 юни 2019

Първа среща на участниците в “Мениджърска академия за училищни директори”

28 юни 2019
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

Голф турнир за събиране на средства AUBG & Friends

bg/12 август 2019

„Гугушев и партньори“ с номинация за престижни правни награди

bg/01 август 2019

Български дарителски форум набира кандидати за наградите „Най-голям корпоративен дарител“

bg/23 юли 2019
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2019 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: