Новини на БФБЛ

Популярни личности и бизнес лидери подкрепиха учителите по програма „Заедно в час” по време на Благотворителния търг на звездите

24 ноември 2017
Популярни личности и бизнес лидери подкрепиха учителите по програма „Заедно в час” по време на Благотворителния търг на звездите

Шестнадесет известни личности и над 30 компании от различни сектори набраха средства в подкрепа на каузата за равен достъп до качествено образование

Каузата за равен достъп до качествено образование и подкрепата за новите учители по програма „Заедно в час” обединиха за шеста поредна година известни личности и бизнес лидери от различни сектори по време на годишния Благотворителен търг на звездите. Над 100 гости присъстваха на събитието на 23 ноември в хотел „Хилтън”, организирано от фондация „Заедно в час” в партньорство с Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) и с подкрепата на хотел „Хилтън”, „Катаржина Естейт”, Global Group и SEG.

В нестандартната благотворителна вечер, наситена с много емоции, вдъхновяващи моменти и едно салто през сцената, тази година се включиха 16 звезди и представители на над 30 компании от различни бизнес сектори, а специален гост беше заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов. По време на търга гостите имаха възможност да наддават за два часа от времето на популярни личности с впечатляващи истории от екстремните спортове, сферата на културата, предприемаческите среди, медиите. Като съмишленици на мисията на „Заедно в час” те ще дарят своето време като лектори, водещи на корпоративни събития, тиймбилдинг дейности и др.

Една от най-желаните звезди беше алпинистът Боян Петров, включил се за поредна година в търга. Той ще разкаже на екипа на компанията, купила  два часа с него, за пътя до най-високите върхове на планетата. Акропилотът Веселин Овчаров ще покаже емоцията от летенето и от смяната на перспективата към света, певицата Михаела Филева ще проведе звезден урок по пеене, а актьорите Александър Алексиев и Яна Титова ще отведат спечелилия тяхното наддаване зад кулисите на новия си филм.

Сред звездите, които подкрепиха събитието, бяха още писателят Захари Карабашлиев, екстремните спортисти Илко Илиев и Красимир Георгиев, предприемачите Светозар Георгиев, Кирил Петков, Ивайло Пенчев и Петър Митев, готвачът Живко Иванов и майсторката на веган торти Линда Петкова, телевизионният водещ Ники Кънчев и израелската посланичка Ирит Лилиан. Водещи на събитието бяха Алекс Раева и Рафи Бохосян.

„Знанието е силата, която придвижва икономиките и обществата напред, а качественото образование превръща учениците в самостоятелни, способни и уверени млади хора. Убеждението, че инвестицията в тази сфера е и инвестицията с най-добра възвръщаемост ни мотивира да продължаваме да подкрепяме каузата. Щастливи сме, че имаме много и активни съмишленици във ваше лице”, каза при откриването председателят на БФБЛ Ираван Хира.

„Често учителите в програмата се изправят пред ученици, които са загубили способността си да мечтаят смело. Задоволяват се с перспективата, която виждат в своята среда. Учителите са тези, които могат да ги накарат да мечтаят отново и да отворят пред тях много нови врати. Благотворителният търг на звездите е още едно доказателство, че мечтите на тези ученици имат значение, щом толкова професионалисти, успешни личности и бизнес лидери застават зад подкрепата на техните учители с ясна осъзнатост и силна лична ангажираност”, сподели Евгения Пеева-Кирова, изпълнителен директор на фондация „Заедно в час”.

Сумата, набраната в рамките на вечерта благодарение на съпричастността на бизнеса, ще бъде изцяло инвестирана в обучението, развитието и подкрепата на учителите по програма „Заедно в час”, които преподават в 80 училища в 12 региона на страната.

Още снимки от събитието вижте в галерията по-долу.

 

Галерия

Виж още снимки от събитието

Още новини от БФБЛ

И победителите са ...

09 юли 2018

Предизвикателството Олимпиада на бизнес лидерите

09 юли 2018

Олимпиадата на бизнес лидерите тази събота - програма

04 юли 2018
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

Лидл ограничава разпространението на пластмаса

bg/04 юли 2018

Над 450 ученици станаха част от програма за понижаване броя на неактивните млади хора

bg/03 юли 2018

Над 65 000 лв. за Плевенската Панорама набра кампанията „Ние обичаме България“ 2018

bg/12 юни 2018
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2018 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: