Новини на БФБЛ

Популярни личности и бизнес лидери подкрепиха учителите по програма „Заедно в час” по време на Благотворителния търг на звездите

24 ноември 2017
Популярни личности и бизнес лидери подкрепиха учителите по програма „Заедно в час” по време на Благотворителния търг на звездите

Шестнадесет известни личности и над 30 компании от различни сектори набраха средства в подкрепа на каузата за равен достъп до качествено образование

Каузата за равен достъп до качествено образование и подкрепата за новите учители по програма „Заедно в час” обединиха за шеста поредна година известни личности и бизнес лидери от различни сектори по време на годишния Благотворителен търг на звездите. Над 100 гости присъстваха на събитието на 23 ноември в хотел „Хилтън”, организирано от фондация „Заедно в час” в партньорство с Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) и с подкрепата на хотел „Хилтън”, „Катаржина Естейт”, Global Group и SEG.

В нестандартната благотворителна вечер, наситена с много емоции, вдъхновяващи моменти и едно салто през сцената, тази година се включиха 16 звезди и представители на над 30 компании от различни бизнес сектори, а специален гост беше заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов. По време на търга гостите имаха възможност да наддават за два часа от времето на популярни личности с впечатляващи истории от екстремните спортове, сферата на културата, предприемаческите среди, медиите. Като съмишленици на мисията на „Заедно в час” те ще дарят своето време като лектори, водещи на корпоративни събития, тиймбилдинг дейности и др.

Една от най-желаните звезди беше алпинистът Боян Петров, включил се за поредна година в търга. Той ще разкаже на екипа на компанията, купила  два часа с него, за пътя до най-високите върхове на планетата. Акропилотът Веселин Овчаров ще покаже емоцията от летенето и от смяната на перспективата към света, певицата Михаела Филева ще проведе звезден урок по пеене, а актьорите Александър Алексиев и Яна Титова ще отведат спечелилия тяхното наддаване зад кулисите на новия си филм.

Сред звездите, които подкрепиха събитието, бяха още писателят Захари Карабашлиев, екстремните спортисти Илко Илиев и Красимир Георгиев, предприемачите Светозар Георгиев, Кирил Петков, Ивайло Пенчев и Петър Митев, готвачът Живко Иванов и майсторката на веган торти Линда Петкова, телевизионният водещ Ники Кънчев и израелската посланичка Ирит Лилиан. Водещи на събитието бяха Алекс Раева и Рафи Бохосян.

„Знанието е силата, която придвижва икономиките и обществата напред, а качественото образование превръща учениците в самостоятелни, способни и уверени млади хора. Убеждението, че инвестицията в тази сфера е и инвестицията с най-добра възвръщаемост ни мотивира да продължаваме да подкрепяме каузата. Щастливи сме, че имаме много и активни съмишленици във ваше лице”, каза при откриването председателят на БФБЛ Ираван Хира.

„Често учителите в програмата се изправят пред ученици, които са загубили способността си да мечтаят смело. Задоволяват се с перспективата, която виждат в своята среда. Учителите са тези, които могат да ги накарат да мечтаят отново и да отворят пред тях много нови врати. Благотворителният търг на звездите е още едно доказателство, че мечтите на тези ученици имат значение, щом толкова професионалисти, успешни личности и бизнес лидери застават зад подкрепата на техните учители с ясна осъзнатост и силна лична ангажираност”, сподели Евгения Пеева-Кирова, изпълнителен директор на фондация „Заедно в час”.

Сумата, набраната в рамките на вечерта благодарение на съпричастността на бизнеса, ще бъде изцяло инвестирана в обучението, развитието и подкрепата на учителите по програма „Заедно в час”, които преподават в 80 училища в 12 региона на страната.

Още снимки от събитието вижте в галерията по-долу.

 

Галерия

Виж още снимки от събитието

Още новини от БФБЛ

БФБЛ връчи своите престижни отличия за отговорен бизнес за 15-и път

27 февруари 2018

Пълен списък с отличените компании в Годишните награди за отговорен бизнес 2017

26 февруари 2018

Церемония на Годишните награди за отговорен бизнес 2017

22 февруари 2018
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

Горещи теми за детската онлайн безопасност на първата родителска среща „От нас зависи“

bg/12 март 2018

BILLA България подпомогна реновирането на 5 учебни лаборатории на Софийския университет

bg/08 март 2018

Програмата „Забавно лято, грижовна есен” 2017 на Филип Морис Интернешънъл обхвана над 3000 души в 22 населени места

bg/05 март 2018
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2018 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: