Новини на БФБЛ

БФБЛ и БАУКО отбелязаха Световния ден на ценностите

26 октомври 2017
БФБЛ и БАУКО отбелязаха Световния ден на ценностите

В дискусията, посветена на ролята на ценностите за успеха на компаниите и обществото, участваха представители на водещи компании и експерти

Как ценностите могат да помогнат в изграждането на България като привлекателно място за работа и живот? Отговор на този въпрос търсиха участниците в международна дискусия, организирана от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) и Българската асоциация на управленските консултантски организации (БАУКО) на 26 октомври 2017 г. в хотел „Хилтън“ в София.

Със събитието БФБЛ и БАУКО имаха за цел да отбележат – за първи път у нас – Световния ден на ценностите. Празникът е учреден през 2016 г. от група неправителствени организации във Великобритания и бързо набира популярност в редица страни. Година по-късно България стана една от тях – темата за ценностите и значението им за развитието не само на компаниите, а и на цялото общество привлече представители на над 40 компании-членове и съмишленици на двете организации и експерти.

„Принципите, които ни ръководят и определят нашите действия, са част от живота не само на всеки отделен човек, но и основен елемент в стратегията на все повече компании. Като общност на отговорния бизнес и носител на Стандарта за бизнес етика, БФБЛ насърчава съблюдаването на отговорно бизнес поведение и обмяната на опит в прилагането на етични корпоративни практики”, каза Ираван Хира, председател на БФБЛ, който откри събитието заедно с Гергана Мантаркова, председател на БАУКО и управляващ съдружник на KPMG в България.

„Технологиите ще продължават стремително да променят начина, по който работим и живеем. Съвсем скоро работната сила ще обхваща пет поколения, които ще възприемат и споделят света по съвършено различен начин. Успехът на всяка организация ще зависи от умението й да обединява около общи ценности и ще се измерва повече на базата на въздействието й върху света, отколкото на въздействието й върху крайния резултат,“ отбеляза Гергана Мантаркова.

Специален гост на дискусията, модерирана от Мария Шишкова от Управителния съвет на БФБЛ, бе Чарлз Фаулър, член на Ръководната група на Алианса за ценностите (Великобритания), председател на Фондацията за човешките ценности и един от авторите на концепцията за Световния ден на ценностите.

„През 2016 г. идеята достигна до 21 милиона души по целия свят, а тази година техният брой нарасна трикратно. С България и днешната дискусия страните, присъединили се към инициативата, вече са 91“, заяви британският лектор. „Определянето на основните ценности и ежедневното им отстояване е пътят към дългосрочния успех на организации от всякакъв тип - бизнес средите, неправителствения сектор, институциите, на обществото като цяло. Те са и онова, което ще завещаем на поколенията след нас”, посочи той.

В събитието активно се включиха и Ирина Василевска, член на УС на БФБЛ и главен директор „Корпоративна политика и правни отношения“ в „Теленор България”, д-р Цветелина Дучева, управител на дентална клиника „Петър Дучев”, и Наталия Благоева, CMC, основател и директор на „Евдемония сълушънс“, които дискутираха значението на високите професионални и етични стандарти за развитието и успеха на организациите. Те споделиха как техните компании прилагат на практика своите визия, мисия и ценности, какви са предимствата и резултатите от отговорното поведение на бизнеса и отговориха на въпроси от аудиторията.

Събитието предизвика и медиен интерес: Bulgaria on Air TV, Manager News, economy.bg.

Събитието се проведе с любезното съдействие на генералните спонсори КПМГ България и Теленор България и на спонсора Артекс Инженеринг.

Още новини от БФБЛ

БФБЛ е партньор на българското председателство на Съвета на ЕС 2018

25 октомври 2017

Как да върнем децата в училище – във фокуса на конференцията „Образование и бизнес: рЕволюция“

25 октомври 2017

Вечер на добродетелите 2017 набра 158 000 лв. за насърчаване на развитието на деца през играта

24 октомври 2017
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

Арх. Пламен Мирянов е носител на десетата титла "Мениджър на годината" за 2017 г.

bg/15 ноември 2017

Над 83 000 лева бяха набрани по време на 12-ия Годишен благотворителен бал на фондация „Сийдър”

bg/14 ноември 2017

Споделеното знание и опит от BAPRA Bright Awards 2017

bg/08 ноември 2017
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2017 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: