Новини на БФБЛ

БФБЛ е партньор на българското председателство на Съвета на ЕС 2018

25 октомври 2017
БФБЛ е партньор на българското председателство на Съвета на ЕС 2018

Българският форум на бизнес лидерите и министър Лиляна Павлова подписаха официално споразумение

На среща по-рано днес Управителният съвет на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) и Лиляна Павлова, министър за българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018, сключиха споразумение за партньорство. Документът е знак за подкрепа от организацията, която обединява над 100 водещи компании, на работата по подготовка и провеждане на ротационното председателство на ЕС – период, който предоставя изключителен шанс на страната ни да излъчи силно послание за възможностите за нови инвестиции и бизнес развитие.

„Отчитаме необходимостта от активното участие на бизнеса в тази задача, защото сме уверени, че българските предприемачи, производители и доставчици ще имат съществен принос за промотирането на съвременния образ на България”, каза министър Лиляна Павлова. Тя благодари за готовността на Форума да се ангажира с осъществяването на целите, заложени в програмата на министерството.

„За БФБЛ е чест да се присъедини към усилията за добро представяне по време на българското председателство на Съвета на ЕС през следващата година. За компаниите от общността на отговорния бизнес е от огромно значение да популяризират своите успехи и добри практики, а с това и страната си, сред своите европейски партньори”, заяви председателят на УС на Форума Ираван Хира.

В срещата, която се проведе в гранд хотел „София”, участваха и заместник-председателят Зоя Паунова, членовете на Управителния съвет Максим Бехар, Боряна Манолова, Левон Хампарцумян и Ирина Василевска, както и изпълнителният директор Георги Руйчев.

Министър Лиляна Павлова запозна членовете на УС с приоритетите на българското председателство и календара със събития. Бяха обсъдени и конкретни идеи за сътрудничество между министерството и БФБЛ. Ираван Хира връчи на министър Павлова почетния знак на БФБЛ – значка с логото на организацията.

Още новини от БФБЛ

И победителите са ...

09 юли 2018

Предизвикателството Олимпиада на бизнес лидерите

09 юли 2018

Олимпиадата на бизнес лидерите тази събота - програма

04 юли 2018
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

Лидл ограничава разпространението на пластмаса

bg/04 юли 2018

Над 450 ученици станаха част от програма за понижаване броя на неактивните млади хора

bg/03 юли 2018

Над 65 000 лв. за Плевенската Панорама набра кампанията „Ние обичаме България“ 2018

bg/12 юни 2018
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2018 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: