Новини на БФБЛ

Вечер на добродетелите 2017 набра 158 000 лв. за насърчаване на развитието на деца през играта

24 октомври 2017
Вечер на добродетелите 2017 набра 158 000 лв. за насърчаване на развитието на деца през играта

Над 158 000 лв.  набра най-голямото за годината благотворително събитие на фондация „За нашите деца“ Вечер на добродетелите 2017, което се състоя на 23 октомври 2017 г. Цялата сума ще бъде инвестирана в реализирането на иновативна програма „Аз играя и мечтая“, която има за цел да насърчи развитието на 720 деца на възраст от 0 до 7 години през играта, както и да заздрави връзката между децата и грижещите се за тях възрастни.

“Тази година е особено важна за развитието на организацията, защото, стъпвайки върху изминалите 25 години, ние вече имаме мечти за следващите 25. Мечтаем, защото виждаме смисъл да ни има. Радвам се, че и вие виждате смисъл фондация „За Нашите Деца“ да остане професионална, прозрачна и високо ефективна организация, която да дава шанс за развитие на българските деца и възможност на техните родители да бъдат успешни в нелеката задача на родителството.

Навярно знаете, че близо 47% от децата в България живеят в риск от бедност и социална изолация. Децата, които все още са в институция, нямат тази силна връзка, която имат моите две деца, защото имат родители. Има деца, лишени от родителска грижа, които имат спешна нужда от игра и стимулация. Има много бедни семейства, за които играта и привързаността са на втори план, след оцеляването.

Тук, в тази зала, сме хората, които могат да променят това. Подкрепете ни, за да видим България като едно прекрасно място за нашите деца. И не забравяйте, играта не е привилегия, тя е право на всяко дете,“ призова в изявлението си изпълнителният директор на фондацията Иванка Шалапатова.

„Вие от фондация “За Нашите Деца” сте създатели. Създатели на един по-добър живот за всички деца в нужда. Днес аз стоя редом тук с всички вас, защото вие спасявате, предпазвате тези деца, вие отворихте домовете си за тях, бяхте откровени с тях, човечни, разбиращи. Помогнахте им да проходят, а сега ги виждате как бягат. Разказвахте им приказки за лека  нощ и сега сте техният герой. Мотивирахте ги, научихте ги, че достойнството е изконечно право на човека. Повярвахте в тях. Дадохте им криле, за да полетят сигурни и силни. А сега ... сега им помогнете да играят! Да играят много!,сподели в изявлението си Н.Пр. Ставрос Августидис, посланик на Република Кипър в България и дипломатически партньор на тазгодишната Вечер на добродетелите.

Над 400 гости на Вечер на добродетелите 2017 подкрепиха каузата за развитие на децата в ранна детска възраст, сред тях бяха заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов и кметът на община Пловдив Иван Тотев, заместник-министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, посланиците на Индонезия, Бразилия, Азербайджан, дипломати, представители на държавната и местна власти, на социално-отговорния бизнес, на неправителствения сектор и на културните среди, партньори и дарители на фондацията.

Водещи на събитието бяха магнетичната актриса Елена Петрова и колоритният Кирил Ефремов.

В арт програмата на събитието участваха световноизвестни български артисти и музиканти. Марио Хосен или “българският Паганини” разказа приказка на публиката, съпроводен от звуците, изливащи се от цигулката му, а илюзионистът Валери Иванов -Жокера пренесе всички в света на магията. Изпълнението на Миро отнесе гостите отвъд върха на планината, а музикантът Калин Вельов и група Funky Miracle ги върнаха обратно, след като въвлякоха цялата зала в главната роля на музикални звезди и заедно запяха детската песничка „Тече, всичко тече“.

В подкрепа на програмата “Аз играя и мечтая”, която ще реализира фондацията през следващата година, гостите наддаваха на благотворителен търг, на който под вещото ръководство на Игор Марковски бяха разиграни над 30 уникални предмета и вълнуващи преживявания, предоставени безвъзмездно от партньори на фондацията. Най-много средства бяха дарени за картина “Петолевка от Иван Милев” на Хубен Черкелов, която спечели сумата от 10 000 лв.

Над 620 000 лв. бяха набрани в предходните седем издания на Вечер на добродетелите, инвестирани в каузите Детска къща, приемна грижа, ранно детско развитие и подкрепа за деца с увреждания.

 

 

 

Още новини от БФБЛ

Награди за отговорен бизнес 2017 - често задавани въпроси

11 декември 2017

Общността на отговорния бизнес приветства новите лидери

05 декември 2017

Популярни личности и бизнес лидери подкрепиха учителите по програма „Заедно в час” по време на Благотворителния търг на звездите

24 ноември 2017
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

Коледа с кауза

bg/13 декември 2017

Първите 12 социално отговорни компании се включиха в „Тази Коледа чудесата правите Вие!“

bg/04 декември 2017

Купете си коледна картичка, която оживява

bg/02 декември 2017
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2017 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: