Новини на БФБЛ

Дискусия „Бизнесът и правителството в един отбор” на 17 октомври

12 октомври 2017
Дискусия „Бизнесът и правителството в един отбор” на 17 октомври

Срещата ще акцентира върху възможностите за подобряване на инвестиционния климат и за осигуряване на качество на живот

Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) организира на 17 октомври 2017 г. (вторник) от 10,00 ч. в София хотел „Балкан” дискусия под мотото „Бизнесът и правителството в един отбор”. В събитието ще участват заместник министър-председателят Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министърът на здравеопазването проф. Николай Петров и представители на бизнес общността. Поканен е и министър-председателят Бойко Борисов.

Като асоциация, която представлява над 100 водещи български и международни компании, обединени от  ценностите на устойчивото икономическо развитие и бизнес етиката, БФБЛ инициира срещата в съответствие с мисията си да направи България добро място за инвестиции, работа и живот. Дискусията цели да допринесе за конструктивна обмяна на мнения между корпоративния сектор и високопоставени членове на правителството, като открои основни приоритети в ключови сектори и стъпките за тяхното постигане.

„Срещата ще предостави открита платформа за взаимодействие между публичния и корпоративния сектор. Убедени сме, че непрекъснатият диалог между отговорните институции и бизнеса, обсъждането на възможностите е формулата, която води до ефективност на водените политики”, заяви преди срещата Ираван Хира, председател на БФБЛ. „Като бизнес лидери ние сме готови да споделим своя опит, добри практики и работещи решения с изпълнителната власт”, добави той.

Дискусията ще се фокусира върху мерките за създаване на по-благоприятна  инвестиционна среда като основен двигател на устойчивия икономически растеж и просперитета на обществото, както и върху главните фактори за осигуряването на качество на живот у нас – здравеопазване, образование, социално развитие. Друг акцент са добрите практики на компаниите и възможните решения на актуални предизвикателства.

Събитието се осъществява с подкрепата на генералния спонсор Филип Морис България и спонсорите Сименс, М3 Комюникейшънс Груп, Джапан Тобако Интернешънъл, Виваком, ЧЕЗ, Артекс и Дънди Прешъс Металс Челопеч.

Още новини от БФБЛ

Два дни до най-голямото благотворително събитие на фондация „За Нашите Деца“ – Вечер на добродетелите 2017

20 октомври 2017

Борисов: България е пример за останалите държави

17 октомври 2017

Фестивалът на способностите – успехи и надежди в един ден

13 октомври 2017
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

BILLA представя втория си Доклад по корпоративна отговорност

bg/17 октомври 2017

Актавис – компания на Тева с приза „Социална отговорност и човешки ресурси 2017“ в National Medical Awards 2017

bg/13 октомври 2017

„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД е сред спонсорите на „Вечер на добродетелите 2017“

bg/12 октомври 2017
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2017 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: