Новини на БФБЛ

Фондация “За Нашите Деца” организира осмо издание на „Вечер на добродетелите” в подкрепа на ранното детско развитие

09 октомври 2017
Фондация “За Нашите Деца” организира осмо издание на „Вечер на добродетелите” в подкрепа на ранното детско развитие

БФБЛ е партньор на събитието

На 23 октомври в Sofia Event Centrе в Paradise Centrе от 19,30 часа фондация „За Нашите Деца“ ще проведе най-голямото си благотворително събитие за годината „Вечер на добродетелите 2017“. Вече 8 години то събира представители на държавната и местната власт, социално-отговорния бизнес,  неправителствения сектор и културните среди, лидери в нашето общество, които знаят, че инвестирането в развитието на децата още от раждането е основа за постигането на развито и цивилизовано общество в България.

Фондация “За Нашите Деца” вече 25 години успешно се справя със ситуации с висок риск за децата, които живеят в дом за деца, имат увреждане или проблеми в семейната им среда – трайна бедност и социална изолация, насилие, безразличие и отчуждение. Двадесет и пет години активно работихме за спасяване, оцеляване, за събиране на разкъсаните части в едно цяло. Това цяло е семейство. И успяхме да помогнем на над 10 000 деца и семейства.

Днес ние мечтаем не само за покрив и храна за децата в риск, не само за семеен уют и любов за изоставените и необичани деца. Днес мечтаем и за тези деца, чиито потенциал и развитие са блокирани от невидими рискове като родителското отчуждение и бедността, както и социалната изолация. Затова този път получените средства от Вечер на добродетелите 2017 ще посветим на развитието, а не на оцеляването и базовите нужди.

Каузата на тазгодишното издание на Вечер на добродетелите е играта, защото след любовта и сигурността тя е най-добрият стимул за развитието на едно дете. Играта е ключовият начин, чрез който децата в ранна възраст (0-7 години) опознават света и учат. Тя не е привилегия, тя трябва да бъде част от детството на всяко дете, за да му покаже света, да развива неговите способности и да му дава възможност за силна връзка с най-близките за него хора.

С набраните средства фондация „За Нашите Деца“ ще реализира програмата „Аз играя и мечтая“, чиято цел е да насърчи развитието на 720 деца, живеещи в институции или в рискова семейна среда, и да укрепи връзката им с възрастните, които се грижат за тях.

Тази година фондация „За Нашите Деца“ има честта дипломатически партньор на осмото издание на Вечерта да бъде Н.Пр. г-н Ставрос Августидис, извънреден и пълномощен посланик на Република Кипър в България и посланик на визията, мисията и ценностите на фондацията. Посланик Августидис подкрепя дейността на фондацията от много години,  има силно изразено отношение по въпроса за правата на децата и неведнъж е обръщал внимание на ранното детско развитие като  изключително важен елемент от устройството на всяко демократично общество.

Програмата на „Вечер на добродетелите 2017“ ще донесе на гостите на събитието наслада за всички сетива. По традиция тя включва арт програма, в която ще вземат участие световноизвестни български артисти, както и благотворителен търг, който ще даде възможност на гостите да наддават за ценни и атрактивни предмети и преживявания, дарени от известни личности, произведения на изкуството и много други.

Ние вярваме, че заедно с гостите на „Вечер на добродетелите 2017“ ще  успеем да укрепим връзката на стотици деца с най-близките за тях хора и да създадем мечтатели, които ще имат дързостта да променят света, така че той да стане по-приветлив за всяко дете!

 

 

Още новини от БФБЛ

Два дни до най-голямото благотворително събитие на фондация „За Нашите Деца“ – Вечер на добродетелите 2017

20 октомври 2017

Борисов: България е пример за останалите държави

17 октомври 2017

Фестивалът на способностите – успехи и надежди в един ден

13 октомври 2017
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

BILLA представя втория си Доклад по корпоративна отговорност

bg/17 октомври 2017

Актавис – компания на Тева с приза „Социална отговорност и човешки ресурси 2017“ в National Medical Awards 2017

bg/13 октомври 2017

„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД е сред спонсорите на „Вечер на добродетелите 2017“

bg/12 октомври 2017
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2017 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: