Новини на БФБЛ

Фондация “За Нашите Деца” организира осмо издание на „Вечер на добродетелите” в подкрепа на ранното детско развитие

09 октомври 2017
Фондация “За Нашите Деца” организира осмо издание на „Вечер на добродетелите” в подкрепа на ранното детско развитие

БФБЛ е партньор на събитието

На 23 октомври в Sofia Event Centrе в Paradise Centrе от 19,30 часа фондация „За Нашите Деца“ ще проведе най-голямото си благотворително събитие за годината „Вечер на добродетелите 2017“. Вече 8 години то събира представители на държавната и местната власт, социално-отговорния бизнес,  неправителствения сектор и културните среди, лидери в нашето общество, които знаят, че инвестирането в развитието на децата още от раждането е основа за постигането на развито и цивилизовано общество в България.

Фондация “За Нашите Деца” вече 25 години успешно се справя със ситуации с висок риск за децата, които живеят в дом за деца, имат увреждане или проблеми в семейната им среда – трайна бедност и социална изолация, насилие, безразличие и отчуждение. Двадесет и пет години активно работихме за спасяване, оцеляване, за събиране на разкъсаните части в едно цяло. Това цяло е семейство. И успяхме да помогнем на над 10 000 деца и семейства.

Днес ние мечтаем не само за покрив и храна за децата в риск, не само за семеен уют и любов за изоставените и необичани деца. Днес мечтаем и за тези деца, чиито потенциал и развитие са блокирани от невидими рискове като родителското отчуждение и бедността, както и социалната изолация. Затова този път получените средства от Вечер на добродетелите 2017 ще посветим на развитието, а не на оцеляването и базовите нужди.

Каузата на тазгодишното издание на Вечер на добродетелите е играта, защото след любовта и сигурността тя е най-добрият стимул за развитието на едно дете. Играта е ключовият начин, чрез който децата в ранна възраст (0-7 години) опознават света и учат. Тя не е привилегия, тя трябва да бъде част от детството на всяко дете, за да му покаже света, да развива неговите способности и да му дава възможност за силна връзка с най-близките за него хора.

С набраните средства фондация „За Нашите Деца“ ще реализира програмата „Аз играя и мечтая“, чиято цел е да насърчи развитието на 720 деца, живеещи в институции или в рискова семейна среда, и да укрепи връзката им с възрастните, които се грижат за тях.

Тази година фондация „За Нашите Деца“ има честта дипломатически партньор на осмото издание на Вечерта да бъде Н.Пр. г-н Ставрос Августидис, извънреден и пълномощен посланик на Република Кипър в България и посланик на визията, мисията и ценностите на фондацията. Посланик Августидис подкрепя дейността на фондацията от много години,  има силно изразено отношение по въпроса за правата на децата и неведнъж е обръщал внимание на ранното детско развитие като  изключително важен елемент от устройството на всяко демократично общество.

Програмата на „Вечер на добродетелите 2017“ ще донесе на гостите на събитието наслада за всички сетива. По традиция тя включва арт програма, в която ще вземат участие световноизвестни български артисти, както и благотворителен търг, който ще даде възможност на гостите да наддават за ценни и атрактивни предмети и преживявания, дарени от известни личности, произведения на изкуството и много други.

Ние вярваме, че заедно с гостите на „Вечер на добродетелите 2017“ ще  успеем да укрепим връзката на стотици деца с най-близките за тях хора и да създадем мечтатели, които ще имат дързостта да променят света, така че той да стане по-приветлив за всяко дете!

 

 

Още новини от БФБЛ

Могат ли биотехнологиите да генерират 10% от БВП на България?

07 август 2018

И победителите са ...

09 юли 2018

Предизвикателството Олимпиада на бизнес лидерите

09 юли 2018
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

Кордеел България обявен за Строител на годината 2017

bg/23 юли 2018

Бъдещето на човешките ресурси

bg/20 юли 2018

Лидл България – любим работодател на 2018

bg/20 юли 2018
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2018 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: