Новини на БФБЛ

„Пътят към семейство“ – по-близо до разкриването на Комплекс за ранно детско развитие

21 август 2017
„Пътят към семейство“ – по-близо до разкриването на Комплекс за ранно детско развитие

Инициативата се осъществява с подкрепата и на БФБЛ

Фондация „За Нашите Деца“ започва подготовка за разкриването на Комплекс за ранно детско развитие в сградата на бившия дом за медико-социални грижи (ДМСГД) „Св. София“. Тя беше предоставена на фондацията от Столичен общински съвет в резултат на активната ни работа по закриването на дома по проект „Пътят към семейство“. От април до декември 2016 г. ние работихме усилено последните 22 деца да напуснат дома и те вече живеят в семейна и близка до семейната среда.

Когато точно на Коледа изведохме и последното дете от тъжната, потискаща сграда, ние си пожелахме да дадем нов живот на сградата на ДМСГД. Решението на Столичният общински съвет е ключов етап от изпълнението на това желание, което ни дава възможността да започнем ремонт на сградата, така че от мрачна и сива тя да се превърне в свежа, цветна и приветлива, изпълнена с живот, щастливи истории и променени съдби на деца и семейства, подкрепени от екипите ни.

Иновативният Комплекс за ранно детско развитие ще събере на едно място Център за обществена подкрепа „Св. София“, Център по приемна грижа, както и Дневен център за деца с увреждания на възраст от 0 до 7 години. Освен досега предлаганите услуги от първите два центъра, новоразкритият Дневен център ще предлага оценка на развитието на детето чрез скринингови инструменти, почасова грижа за деца със специфични потребности, социализиращи дейности за децата, обучения за родители, асистирана грижа за деца в домашна среда. В Комплекса ще бъдат предоставени и игрова, спортна и арт терапия, услуги от медицински специалисти, както и водна рехабилитация за бебета и деца със специфични потребности и забавяне в развитието.

Комплексът ще носи духа на семейството, значението и важността му за израстването, развитието и изграждането на детето като личност и не на последно място –  посланието за шанс за щастливо детство за всички деца, заобиколени от подкрепата, грижите и любовта на семейството

Две поредни години членовете на Българския форум на бизнес лидерите подкрепят проекта и инвестират средства в неговото реализиране. Благодарение на техния принос и доверие в нас днес сме по-близо до сбъдването на нашата мечта – да създадем едно вълшебно място за деца в ранна възраст и техните семейства, място на любов и грижа!

 

Още новини от БФБЛ

Трета годишна среща на БФБЛ с посланиците

16 април 2018

БФБЛ връчи своите престижни отличия за отговорен бизнес за 15-и път

27 февруари 2018

Пълен списък с отличените компании в Годишните награди за отговорен бизнес 2017

26 февруари 2018
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

Еко тест драйв с автомобилите на КИА

bg/17 април 2018

Първо поколение дигитални родители се учат как да предпазят децата си в интернет

bg/22 март 2018

Старт на заявките за наградите BAPRA Bright Awards 2018 и #BAPRASummit

bg/21 март 2018
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2018 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: