Новини на БФБЛ

„Пътят към семейство“ – по-близо до разкриването на Комплекс за ранно детско развитие

21 август 2017
„Пътят към семейство“ – по-близо до разкриването на Комплекс за ранно детско развитие

Инициативата се осъществява с подкрепата и на БФБЛ

Фондация „За Нашите Деца“ започва подготовка за разкриването на Комплекс за ранно детско развитие в сградата на бившия дом за медико-социални грижи (ДМСГД) „Св. София“. Тя беше предоставена на фондацията от Столичен общински съвет в резултат на активната ни работа по закриването на дома по проект „Пътят към семейство“. От април до декември 2016 г. ние работихме усилено последните 22 деца да напуснат дома и те вече живеят в семейна и близка до семейната среда.

Когато точно на Коледа изведохме и последното дете от тъжната, потискаща сграда, ние си пожелахме да дадем нов живот на сградата на ДМСГД. Решението на Столичният общински съвет е ключов етап от изпълнението на това желание, което ни дава възможността да започнем ремонт на сградата, така че от мрачна и сива тя да се превърне в свежа, цветна и приветлива, изпълнена с живот, щастливи истории и променени съдби на деца и семейства, подкрепени от екипите ни.

Иновативният Комплекс за ранно детско развитие ще събере на едно място Център за обществена подкрепа „Св. София“, Център по приемна грижа, както и Дневен център за деца с увреждания на възраст от 0 до 7 години. Освен досега предлаганите услуги от първите два центъра, новоразкритият Дневен център ще предлага оценка на развитието на детето чрез скринингови инструменти, почасова грижа за деца със специфични потребности, социализиращи дейности за децата, обучения за родители, асистирана грижа за деца в домашна среда. В Комплекса ще бъдат предоставени и игрова, спортна и арт терапия, услуги от медицински специалисти, както и водна рехабилитация за бебета и деца със специфични потребности и забавяне в развитието.

Комплексът ще носи духа на семейството, значението и важността му за израстването, развитието и изграждането на детето като личност и не на последно място –  посланието за шанс за щастливо детство за всички деца, заобиколени от подкрепата, грижите и любовта на семейството

Две поредни години членовете на Българския форум на бизнес лидерите подкрепят проекта и инвестират средства в неговото реализиране. Благодарение на техния принос и доверие в нас днес сме по-близо до сбъдването на нашата мечта – да създадем едно вълшебно място за деца в ранна възраст и техните семейства, място на любов и грижа!

 

Още новини от БФБЛ

Западните Балкани могат заедно да се възползват от огромния си потенциал

16 май 2018

Дискусия за инвестиционния потенциал на Западните Балкани

14 май 2018

Обявиха победителите в BAPRA Bright Awards 2018

11 май 2018
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

M3 Communications Group, Inc. е PR агенция на годината за 2018

bg/11 май 2018

160 студенти от ТУ-София започват практическо обучение в Мтел

bg/04 май 2018

Традиционният благотворителен пъб куиз на Сийдър е на 10 май

bg/02 май 2018
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2018 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: