Новини на БФБЛ

Втора годишна среща на БФБЛ с посланиците

19 април 2017
Втора годишна среща на БФБЛ с посланиците

Дискусията на отговорния бизнес с дипломатическия корпус тази година е под мотото „Потенциалът на България – практически подход към икономически партньорства”

Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) отново организира единствената по рода си среща между бизнеса и чуждестранните посланици, акредитирани в София. Второто издание на инициативата се провежда с подкрепата на министерството на външните работи и в партньорство с австрийското посолство. Дискусията с мото „Потенциалът на България – практически подход към икономически партньорства” ще се състои на 24 април 2017 г. (понеделник), от 10,00 ч. в София Хотел Балкан, зала „Средец”.

Втората годишна среща на БФБЛ с посланиците има за цел да предостави платформа за конструктивен диалог между общността на отговорния бизнес, високопоставени дипломати и членове на правителството по мерките и стъпките, които ще допринесат за напредъка и просперитета на страната. Сред акцентите в дискусията са възможностите за привличане на инвестиции, развитие на секторите с най-голям потенциал, насърчаването на бизнес партньорствата във и извън страната.

„Успехът на първата подобна среща миналата година ни мотивира да продължим споделянето на идеи и опит с посланиците на нашите най-големи настоящи и потенциални бъдещи икономически партньори и високопоставени представители на изпълнителната власт по отношение на ключовите фактори, които осигуряват благоприятна среда за бизнеса, стимулираща работа и добър жизнен стандарт”, каза Ираван Хира, председател на Форума.

Участие в дискусията ще вземат Н.Пр. Роланд Хаузер, посланик на Република Австрия и съпредседател на събитието, Ради Найденов, вицепремиер по европейските фондове и социалните политики, Теодор Седларски, министър на икономиката, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, управители на водещи компании.

Сред гостите на събитието са посланиците на над 20 страни и висши мениджъри от над 20 фирми и организации от общността на БФБЛ.

Модератор на дебатите е Максим Бехар, член на УС на Форума.

БФБЛ благодари за подкрепата на генералните спонсори адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори”, Артекс Инженеринг и JTI и на спонсорите УниКредит Булбанк и Виваком.

Още новини от БФБЛ

Олимпиадата на бизнес лидерите 2018 е на 30 юни

01 юни 2018

Левон Хампарцумян e новият заместник-председател на Българския форум на бизнес лидерите

29 май 2018

Западните Балкани могат заедно да се възползват от огромния си потенциал

16 май 2018
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

Над 65 000 лв. за Плевенската Панорама събра кампанията „Ние обичаме България“ 2018

bg/12 юни 2018

Postbank Business Run 2018 събра над 10 000 лева в подкрепа на три каузи

bg/04 юни 2018

Хиляди спортуват и учат иновативно благодарение на клиентите на Lidl

bg/04 юни 2018
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2018 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: