Новини на БФБЛ

Втора годишна среща на БФБЛ с посланиците

19 април 2017
Втора годишна среща на БФБЛ с посланиците

Дискусията на отговорния бизнес с дипломатическия корпус тази година е под мотото „Потенциалът на България – практически подход към икономически партньорства”

Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) отново организира единствената по рода си среща между бизнеса и чуждестранните посланици, акредитирани в София. Второто издание на инициативата се провежда с подкрепата на министерството на външните работи и в партньорство с австрийското посолство. Дискусията с мото „Потенциалът на България – практически подход към икономически партньорства” ще се състои на 24 април 2017 г. (понеделник), от 10,00 ч. в София Хотел Балкан, зала „Средец”.

Втората годишна среща на БФБЛ с посланиците има за цел да предостави платформа за конструктивен диалог между общността на отговорния бизнес, високопоставени дипломати и членове на правителството по мерките и стъпките, които ще допринесат за напредъка и просперитета на страната. Сред акцентите в дискусията са възможностите за привличане на инвестиции, развитие на секторите с най-голям потенциал, насърчаването на бизнес партньорствата във и извън страната.

„Успехът на първата подобна среща миналата година ни мотивира да продължим споделянето на идеи и опит с посланиците на нашите най-големи настоящи и потенциални бъдещи икономически партньори и високопоставени представители на изпълнителната власт по отношение на ключовите фактори, които осигуряват благоприятна среда за бизнеса, стимулираща работа и добър жизнен стандарт”, каза Ираван Хира, председател на Форума.

Участие в дискусията ще вземат Н.Пр. Роланд Хаузер, посланик на Република Австрия и съпредседател на събитието, Ради Найденов, вицепремиер по европейските фондове и социалните политики, Теодор Седларски, министър на икономиката, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, управители на водещи компании.

Сред гостите на събитието са посланиците на над 20 страни и висши мениджъри от над 20 фирми и организации от общността на БФБЛ.

Модератор на дебатите е Максим Бехар, член на УС на Форума.

БФБЛ благодари за подкрепата на генералните спонсори адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори”, Артекс Инженеринг и JTI и на спонсорите УниКредит Булбанк и Виваком.

Още новини от БФБЛ

Трета годишна среща на БФБЛ с посланиците

16 април 2018

БФБЛ връчи своите престижни отличия за отговорен бизнес за 15-и път

27 февруари 2018

Пълен списък с отличените компании в Годишните награди за отговорен бизнес 2017

26 февруари 2018
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

Еко тест драйв с автомобилите на КИА

bg/17 април 2018

Първо поколение дигитални родители се учат как да предпазят децата си в интернет

bg/22 март 2018

Старт на заявките за наградите BAPRA Bright Awards 2018 и #BAPRASummit

bg/21 март 2018
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2018 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: