Новини на БФБЛ

Втора годишна среща на БФБЛ с посланиците

19 април 2017
Втора годишна среща на БФБЛ с посланиците

Дискусията на отговорния бизнес с дипломатическия корпус тази година е под мотото „Потенциалът на България – практически подход към икономически партньорства”

Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) отново организира единствената по рода си среща между бизнеса и чуждестранните посланици, акредитирани в София. Второто издание на инициативата се провежда с подкрепата на министерството на външните работи и в партньорство с австрийското посолство. Дискусията с мото „Потенциалът на България – практически подход към икономически партньорства” ще се състои на 24 април 2017 г. (понеделник), от 10,00 ч. в София Хотел Балкан, зала „Средец”.

Втората годишна среща на БФБЛ с посланиците има за цел да предостави платформа за конструктивен диалог между общността на отговорния бизнес, високопоставени дипломати и членове на правителството по мерките и стъпките, които ще допринесат за напредъка и просперитета на страната. Сред акцентите в дискусията са възможностите за привличане на инвестиции, развитие на секторите с най-голям потенциал, насърчаването на бизнес партньорствата във и извън страната.

„Успехът на първата подобна среща миналата година ни мотивира да продължим споделянето на идеи и опит с посланиците на нашите най-големи настоящи и потенциални бъдещи икономически партньори и високопоставени представители на изпълнителната власт по отношение на ключовите фактори, които осигуряват благоприятна среда за бизнеса, стимулираща работа и добър жизнен стандарт”, каза Ираван Хира, председател на Форума.

Участие в дискусията ще вземат Н.Пр. Роланд Хаузер, посланик на Република Австрия и съпредседател на събитието, Ради Найденов, вицепремиер по европейските фондове и социалните политики, Теодор Седларски, министър на икономиката, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, управители на водещи компании.

Сред гостите на събитието са посланиците на над 20 страни и висши мениджъри от над 20 фирми и организации от общността на БФБЛ.

Модератор на дебатите е Максим Бехар, член на УС на Форума.

БФБЛ благодари за подкрепата на генералните спонсори адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори”, Артекс Инженеринг и JTI и на спонсорите УниКредит Булбанк и Виваком.

Още новини от БФБЛ

Известни са носителите на Годишните награди на b2b Media

06 юли 2017

„ЧЕЗ България” е шампион по футбол в Олимпиадата на бизнес лидерите

26 юни 2017

Олимпиадата на бизнес лидерите е тази събота, 24 юни

14 юни 2017
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

Зелена линия „Витоша” от Лидл

bg/13 юли 2017

Райфайзенбанк стартира тазгодишната си стажантска програма

bg/07 юли 2017

425 номинации в инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“

bg/03 юли 2017
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2017 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: