Новини на БФБЛ

Носителите на Годишните награди за отговорен бизнес 2016 ще бъдат обявени на 14 март

06 март 2017
Носителите на Годишните награди за отговорен бизнес 2016 ще бъдат обявени на 14 март

Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) ще обяви имената на финалистите и победителите в 14-ото издание на своите Годишни награди за отговорен бизнес на официална церемония на 14 март 2017 г. от 18,30 ч. в зала „Роял” на София Хотел Балкан.

Общо 84 корпоративни проекта с обществена значимост, осъществени през 2016 г., се състезават за статуетките в шестте категории на най-утвърдения и престижен конкурс за корпоративна социална отговорност.

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ са учредени по повод петата годишнина на Форума през 2003 г., за да отличат и стимулират добрите социалноотговорни практики на компаниите, които получават не само признанието на журито и обществена популярност, но и платформа за споделяне на опит в областта на корпоративната отговорност.

В Наградите за отговорен бизнес 2016 участват 84 инициативи на 57 компании, като най-оспорвана е категорията „Инвеститор в обществото”, в която се борят рекордните 30 номинации. Силна е и конкуренцията в други две категории – „Инвеститор в знанието”, където кандидатурите са 17, и „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд”, привлякла 16 номинации.

В категорията „Инвеститор в околната среда”, за която се борят 8 номинации, наградата е двойна. Всички финалисти в категорията ще се радват не само на своите призове, но и на шанса да участват в авторитетните Европейски бизнес награди за околна среда, на които БФБЛ е координатор за България от 2005 г. насам. Осем проекта се съревновават в категорията „Маркетинг, свързан с кауза”, а пет компании си оспорват статуетките за „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие”.

Кратки описания на всички номинирани проекти вижте тук.

Носителите на Наградите се определят от авторитетно жури от утвърдени специалисти от различни области с цел обективност на оценките. Изключение прави специалната награда Engage за ангажираност на служителите. Тя се определя от Международния форум на бизнес лидерите във Великобритания и се присъжда на един от всички 84 номинирани проекта.

Победителите ще станат известни по време на официалната церемония по награждаването на 14 март 2017 г. от 18,30 ч. в зала „Роял” на София Хотел Балкан. Изключителното събитие по традиция привлича многобройни гости от бизнеса, правителствения и неправителствения сектор,  дипломати и медии.

Церемонията се осъществява с любезната подкрепа на бронзовите спонсори ЧЕЗ, Юник Естейтс, Хюлет-Пакард Ентерпрайс, Виваком и Волонтайм и на партньорите M3 Комюникейшънс, Джей Пойнт Груп, ТНТ, Кока Кола и Винекс Преслав.

Компаниите, номинирани за Годишните награди за отговорен бизнес 2016, са: Алтерко Роботикс, Артекс Инженеринг, АстраЗенека България, Атоменергоремонт, Балмед, Бер-Хелла Термоконтрол България, Билла България, БТВ Медиа Груп, Булмедика, Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Даскал България, Джей Пойнт Груп, Ди Ейч Ел, ДиджиМарк, дм България, Дънди Прешъс Металс Челопеч, Еврофутбол, ЕЙ И ЕС България, Ейвън Козметикс България, Ейч Пи Инк България, Екопак България, Гринуич център, ИНГ Банк Н.В., Кинстелар, Кобилдър България, Кока-Кола ХБК България, Колев и Колев, Корпорация Развитие, Л’Oреал, Лидл България, Майкрософт България, МЕБЕЛ-СТИЛ, Мерк Шарп и Доум България, Мобилтел, Моушън Артс, Нестле България, Новотел София, Пейсейф България, Персонал Консулт - Ганчо Попов, Рено Нисан България, Сименс, Ситибанк, Солвей Соди, Спиди, Теленор, ТЕЛУС Интернешънъл Юръп, УниКредит Булбанк, Филип Морис, Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт, Хилтън София, ЧЕЗ България, ЧЕЗ Трейд, Шенкер, BULPROS Consulting, SAP, VIVACOM, VMware.

Още новини от БФБЛ

Трета годишна среща на БФБЛ с посланиците

16 април 2018

БФБЛ връчи своите престижни отличия за отговорен бизнес за 15-и път

27 февруари 2018

Пълен списък с отличените компании в Годишните награди за отговорен бизнес 2017

26 февруари 2018
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

Еко тест драйв с автомобилите на КИА

bg/17 април 2018

Първо поколение дигитални родители се учат как да предпазят децата си в интернет

bg/22 март 2018

Старт на заявките за наградите BAPRA Bright Awards 2018 и #BAPRASummit

bg/21 март 2018
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2018 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: